Home Page › פורומים › פורום קרדיולוגיה כללי › סטטינים מול וטמינים
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני שנה 1, 9 חודשים by
פרופ' גמליאל.
-
מאתתגובות
-
-
רוני לוי
אורח"את יתרונותיו של B3 על פני הסטטינים קבעו לא פחות ממאה אירגוני רפואה שהקימו את הוועדה העליונה לטיפול בכולסטרול במבוגרים (ראו תמונה מצורפת ולינק לאתר ה- NIH). וועדה זו המליצה שתחילה יטופלו הסובלים משומני דם גבוהים בתכשירים טבעיים המכילים סטרולים וסטנולים (תזונה עתירת ירקות, קטניות, וסיבים תזונתיים כדוגמת אלה המצויים בשיבולת השועל). בנוסף לכך יומלץ להם לקבל השלמות תזונה של חומצה ניקוטינית (= ניאצין הוא ויטמין B3), במינונים הולכים ועולים (500 עד 2000 מ"ג ליום) אם יש צורך. הוועדה קבעה שטיפול בסטטינים יינתן רק לחולים (מעטים) שמסיבות שונות אינם מגיבים לטיפול כזה."
זהו ציטוט מאתר רות"ם של פרופסור חיים גמליאל, חוקר סרטן (לא קרדיולוג), שטוען, כי "B3 = ניאצין = הויטמין הפועל טוב יותר מכל תרופה אחרת לאיזון שומני הדם".
אני חולה לבבי לאחר מעקפים ונוטל בקביעות סטטינים, הערכים מצוינים ואין בעיות, תודה לאל.
כדאי לנסות את הויטמין B3 במקום הסטטינים לתקופה קצובה או שמא כדאי ליטול גם תרופת סטטינים וגם את הויטמינים.
אודה להתייחסות בעניין זה
-
ג'ימי טבע
אורחעיינתי מתוך סקרנות באתר של הפרופסור, שמלמד אגב בבר אילן, ולדעתי הכנסת פה שאלה פרובלמטית: אם הרפואה האורתודוקסית תצא נגד פרופ' גמליאל, המשמעות היא שגמליאל צריך לחדול מעבודתו המדעית והחינוכית והטיפולית, ואם הרופאים "הרגילים" יצדדו בדברים שלו הרי לנו תגלית עולמית, חד וחלק. כלומר זה הסוף של הטיפול בסטטינים. לא לחינם לא עונים לך, חביבי. אם כי. צפוי היה שישיבו לך משהו בסגנון עדות החפיפניקים: אין עדויות מדעיות ורק סטטינים כי סטטינים הוכחו בפועל ומדעית וכולי ושום תגובה עניינית לפירוט המדהים של פרופסור גמליאל. קדימה, אני סקרן לדעת מה האמת. זה שחור או לבן. סטטינים או ויטמינים, חד וחלק. גמליאל או הקרדיולוגים המקצועיים (בלי לזלזל באיש מהם, פשוט רוצים הכרעה, רוצים את האמת). ואם איזה דוקטור עונה כאן אז בבקשה לא למרוח ולא לחפף. ולמי שכתב את השאלה: אין לך קרדיולוג מטפל? הראית לו את זה? מה הוא אמר? כתבת למשרד הבריאות?
-
אלעד אשר
משתתףרוני וג'ימי תודה על השאלה והדיון,
ההחלטה לטפל או לא לטפל בתרופה מסויימת בחולה עם מחלה מסויימת לא נקבעת ע"י אדם בודד זה או אחר (ברוב המחלות), אלא ע"י guidelines (קווים מנחים) רפואיים שנכתבו ע"י מומחים.
לגבי חולים עם מחלת לב כלילית ו/או לאחר ניתוח מעקפים, ה guidelines ממליצים על טיפול בסטטינים.
יש מספיק עבודות שהראו שהענות ל guidelines משפרת תוצאים בהרבה מאד מחלות ולא רק במחלות לב.
לאור האמור ממליץ לדבוק בטיפול המקובל לפי ה guidelines ושוב, לא רק במחלות לב.
אם יש מקרה ספציפי מסויים שלא מקבל מענה מה guidelines (שנותנים בד"כ מענה כללי לאוכלוסיות גדולות) אז בהחלט כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום.
בכל אופן אם יש לך ספק, ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג מומחה בתחום ולא להפסיק על דעת עצמך טיפול זה או אחר.
בהצלחה
אלעד.-
פרופ' גמליאל
אורחשלום, רק עכשיו ראיתי את הדיון הקשור להמלצות שלי לגבי טיפול בסטטינים. הדברים שלי הוצאו מהקשרם ומהמסרים שאני מעביר בקורסים שלי ובכל הרצאה: התשובה המצוטטת שלי התחייסה לאנשים שזו להם פעם ראשונה שערכי שומני הדם והכולסטרול שלהם חורגים מהנורמה – להתחיל בשינויים תזונתיים, וגם במשלימי (תוספי) תזונה ולנסות למשך כשישה חודשים. אם בתוך פרק זמן זה אין שיפור משמעותי, אזי יש להיוועץ ברופא המשפחה ו/או בקרדיולוג וכן להסכים לקחת סטטינים. קרדיולוגים אינם בקיאים במחקרים שמפורסמים ביותר מ- 30 כתבי עת מדעיים אמינים העוסקים בתזונה קלינית ואונקולוגית מהם אני שואב את הידע המדעי, כולל הצורך לקחת סטטינים כאשר האמצעים של שינוי הרגלי תזונה ואורחות חיים אינם מספיקים. אני חסיד של הרפואה המערבית ותמיד עבדתי באינטגרציה מלאה עם כל הרופאים. לא באתי להציע רפואה אלטרנטיבית, אלא רק חיזוק ההכרה אצל המטופלים בצורך לשינוי דרסטי בתזונה ובאורחות חיים אשר בלעדיהם גם טיפול תרופתי עלול לרדת לטמיון. נא לא לשייך אותי ואת משנתי לשום רפואה טבעונית, אלטרנטיבית או אחרת שאינה עובדת יד ביד עם הרפואה המערבית הנפלאה!!!
בברכת בריאות טובה ואיתנה תמיד 🙏🏻
-
-
רוני לוי
אורחתודה רבה לתשובתך. מעניין מאוד. כמובן שלא אפסיק הסטטינים על דעת עצמי, מה גם שהערכים של "הרע", טפו טפו טפו, מצוינים – מתחת ל-50. שבוע טוב וכל טוב! ותודה גם לג'ימי
-
אלכס
אורחידוע שתעשיה חזקה שולטת ברפואה וברופאים דרך אנשי מכירות ועמלי מכירות משובחים.
כמו כן לא ניתנה תשובה מספקת. קרדיאולוג ים הם לא כימאים ולכן המלצתם בענייני תרופות חצויה ולא מדעית חותכת.
-
-
מאתתגובות