Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #13844 הגב
      איילת
      אורח

      שאלה קצת תיאורטית לגבי הצטברות נוזלים בגלל אי ספיקת לב: לפי מה שקראתי, הנוזלים מצטברים בורידים וגורמים לעודף נפח ואז הל"ד עולה. אבל האם נפיחות וגודש לא מתרחשים כשהנוזלים "בורחים" מכלי הדם לתוך הרקמות שמסביב? אם כן, איך פוסיד עוזר במצב הזה?
      ועוד משהו, אם מתרחש המהלך שתיארתי, ההיגיון אומר שהנפח דווקא יורד ולכאורה גם הל"ד אמור לרדת. האם זה לא קורה בפועל בגלל המערכות שחוסמי בטא ו-ace פועלים עליהן? ומה המשמעות אם הל"ד בכל זאת יורד?

    • #13849 הגב

      שלום לאיילת
      שאלת שאלה חשובה אבל מורכבת. תקצר היריעה במסגרת פורום זה לתת תשובה מליאה. מציע להשלים בספר רפואה או פיזיולוגיה ואפילו ויקיפדיה בנושא הבצקת
      להלן תקציר כמיטב יכולתי.
      מערכת הלב וכלי הדם בנויה ממשאבה (הלב) המזרימה דם אל מערכת העורקים הגדולים המתפצלת לעורקים קטנים ועורקיקים המובילים אל הקפילרות גם מתבצע שחלוף חומרים עם הרקמה. מהקפילרות מתאסף הדם אל הורכידונים, הוורידים הגדולים יותר וחזרה אל הלב.
      נושא שחלוף הנוזלים שבין הנימיות (קפילרות) לבין הרקמה העוטפת אותן תואר לפני שנים רבות על ידי סטרלינג. הקפילרה בנויה צינור דק מוקף בשכבת תאים דקה וביניהם חורים קטנטנים המאפשרים מעבר של מים ומולקולות קטנות. מולקולות גדולות (בעיקר החלבונים אינם עוברים דרך המסננת. הגורם המשיע על מעבר הנוזל בין הקפילרה לרקמה הוא הבדל הלחצים שבין הלחץ ההדרוסטטי ללחץ הקולואיד אוסמוטי שבתוך הקפילרה (בהנתן שלחצים אלו נמוכים מאד בתוך הרקמה). בצד העורקי הלחץ ההידרוסטטי גבוה יחסית (כ 30 ממ"כ) כך שהנוזל מסתנן אל הרקמה. בצד הוורידי הלחץ ההידרוסטטי נמוך כך שהלחץ הקולואיד אוסמוטי יונק את הנוזל חזרה אל הקפילרה.
      בהנתן פגיעה בשלמות דופן הקפילרה, כמו בתהליך דלקתי, (הסננה של החלבון אל הרקמה) או בירידה בתחולת החלבון בדם, יורד הלחץ הקולואיד אוסמוטי ונשאר יותר נוזל ברקמה (בצקת).
      בהנתן עליה בלחץ הוורידי (פגיעה בניקוז הוורידי או במצב של אי ספיקת הלב) שוב נשאר הנוזל ברקמה ומופיעה בצקת.
      נפח הנוזל בתוך מערכת הווסקולרית מווסת על ידי פעילות הלב והכליות. נכון שעיקרו של נפח זה נמצא במערכת הוורידית.
      הפוסיד גורם לשיתון יתר, מוריד את הלחץ בוורידים וכך מסייע לספיגת הבצקת.
      אין קשר ישיר בין לחץ הדם בעורקים הגדולים לבין הלחץ בצד העורקי של הקפילרה (זאת בשל הנחתת הלחץ בעורקים הקטנים. ככל שהתנגודת בעורקים הקטנים גדלה כך עולה לחץ הדם, בהנתן תפוקת לב תקינה).
      התרופותחוסמות מערכת הבטא ומערכת הרנין אנגיוטנסין משפרות את פעילות הלב וכך מסייעות בתסמונת אי ספיקת הלב
      ברור שנגעתי בנושא רק בקצה המזלג והשאר דורש עיון
      בברכה
      פרופ' י.חסין

    • #13853 הגב
      איילת
      אורח

      תודה רבה!

מציג 2 תגובות משורשרות
מענה ל־צבירת נוזלים
פרטים:




הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.