בהמשך לכתבה ששודרה הערב 5/11/2016 במגזין ערוץ 10 והטילה ספק ביעילות הטיפול בתרופות להורדת כולסטרול מקבוצת הסטטינים.
להלן התייחסות האיגוד הקרדיולוגי:
1. סטטינים מהווים מזה שנים רבות אבן יסוד בטיפול בטרשת עורקים שהיא אחד מגורמי המוות העיקריים בעולם המערבי ובישראל. יש מעט מאוד תרופות בהיסטוריה של הרפואה שזכו בכל כך הרבה מחקרים תומכים וכל כך הרבה הוכחות ליעילותן. שיעור התמותה ממחלות לב בישראל ירד במעל 50% ב-15 שנים האחרונות והתמותה ממחלות לב בארץ הינה מהנמוכות בעולם כיום (שנייה בערכה הנמוך רק ליפנים). לפחות מחצית מהירידה בתמותה ממחלות לב מיוחסת למניעה ראשונית ושניונית כולל טיפול בגורמי הסיכון ביניהם יתר שומני הדם.
2. קיימים מחקרים בספרות ממספר מדינות באירופה שמראים בברור כי הפסקת טיפול תרופתי בסטטינים עקב השפעתן של כתבות בתקשורת כנגדם גורם להפסקת טיפול ע״י חולים ולעליה בשיעור התקפי הלב ובמוות.
3. המחקר שהוזכר בכתבה בקצרה הינו מחקר תצפיתי ומוגבל בהשלכותיו, למשל הוא לא בדק אוכלוסיות חשובות אחרות, כגון טיפול בסטטין למניעה ראשונית או אנשים מאושפזים עם אירוע לב. עדיין, במחקר המדובר חולי לב עם ערכי כולסטרול רע גבוה סבלו מיותר סבוכים לבביים בתקופת המעקב.
4. הירידה בתמותה ממחלות לב בישראל הושגה בעמל רב של שנים וע״י רבים. טיפול נרחב בסטטינים היה אחד מהגורמים לירידה ב״עומס המחלה״ בארץ. יצירת חשש ואי אמון לא מבוססים בקרב מטופלים עלולה להוות סכנה לבריאותם.
5. האיגוד הקרדיולוגי קורא לכל המטופלים בסטטינים שלא לשנות שום טיפול ללא התייעצות עם רופאיהם ומזהירים אותם מפני ההשלכות של שינוי טיפול בעקבות מצג מסוים בטלוויזיה.
מיותר לציין שלאיגוד הקרדיולוגי ולראשיו אין כל אינטרס בהבהרת עמדה זו מלבד דאגה לבריאות הציבור ורצון להציל חיים.