שאלות נפוצות בנושא בדיקות קרדיולוגיה
את התשובות לשאלות כתבו דר' אילן קיציס ו-דר' אלכס דדשב – מנהלי הפורום לקהל הרחב מטעם האיגוד הקרדיולוגי. לא מצאתם תשובה לשאלה שלכם?
הממצא אם היה קיים לא עבר. מצב זה שכיח מאוד. ככל הנראה מלכתחילה הממצא היה גבולי מאוד ואולי כלל לא ענה לקריטריונים של צניחת המסתם (mitral valve prolapse), ובכל אופן "הדביקו" לך אבחנה זו ובאקו האחרון לא רואים כלום. כלומר הכל תקין. אין לך מחלה של המסתם. כמובן שקיימת תמיד האופציה שהקרדיולוג שעשה את הבדיקה לא ראה את הצניחה. אני לא יודע מה להגיד על זה. ולמרות זאת, אם הצניחה הייתה משמעותית, לא הגיוני שזה פוספס. אז או שיש לך לב בריא או שקיימת איזו צניחה מינימלית חסרת כל משמעות קלינית, שלא אמורה לגרום לך בעיות כלשהן במהלך החיים. במקרים אלו רצוי לחזור על האקו כעבור שנה … לוודא.
מיפוי עם טכנציום המכונה בקצרה MUGA, היא הבדיקה האמינה ביותר לתפקוד פונקצית המשאבה של הלב. פענוח הנתונים מבוצע על ידי מחשב. בבדיקות האקו לב הקרדיולוג המבצע מתרשם מהתפקוד הגלובלי של החדר השמאלי ומתרגם זאת להערכה באחוזים של תפקוד הלב. לרוב קיימת התאמה טובה מאוד בין הערכה של הקרדיולוג לממצאי ה – MUGA. בבדיקת האקו ניתן לבצע הערכה כמותית מדוייקת של פונקצית המשאבה, אך חישובים אלו לוקחים הרבה זמן, ולרוב לא בשימוש יומיומי. ההבדל בין 30% ו – 35%, לא מי יודע מה גדול. ובכל זאת תוצאות ה – MUGA לרוב יותר אמינות.