איך מתכוננים לצנתור לב?
חשוב לדווח על רגישות לתרופות ובמיוחד רגישות ליוד על מנת לקבל הכנה מתאימה למניעת תגובה אלרגית במהלך הצנתור. הרופא המצנתר צריך לדעת לפני הצנתור איזה תרופות המטופל מקבל, במיוחד תרופות מסוג מדללי דם, ותרופות לסוכרת, בחלק מהמקרים יש צורך בהפסקה זמנית של תרופות אלו לקראת הצנתור. חשוב גם שיהיו בדיקות מעבדה עדכניות, מטופלים עם אי ספיקת כליות זקוקים לקבל הכנה מיוחדת ע"י הזלפת נוזלים לוריד לפני הפעולה וזה על מנת להקטין את הסיכון להחמרת מצב הכליות כתוצאה מהשימוש בחומר ניגוד במהלך הפעולה.
קרא עודטיפים קטנים
חשוב לשאול את הרופא ולהבין היטב מה סיבת הצנתור לפני ביצועו. אם מרכיבים משקפיים או מכשירי שמיעה מומלך להביא אותם לחדר הצנתורים וגם להצטייד בגרביים חמות כי בדרך כלל קר. חשוב במהלך הצנתור לדווח ולתקשר עם הצוות המטפל בתחושות ומחשבות, במרבית המקרים הסבר קצר …
קרא עודהאם צנתור לב כואב?
לכל אדם סף שונה לכאב. צנתור איננה בדיקה כואבת באופן כללי. ברוב המקרים הפעולה נעשת בהרדמה מקומית אשר ניתנת בזריקה באזור המפשעה או שורש כף היד. במקרה של צנתור טיפולי ובמיוחד לאחר השתלת תומכנים עלולים להיות כאבים בבית החזה שעליהם חשוב לדווח על מנת שהצוות …
קרא עודבטיחות בצנתור לב
צנתור לב הינו מונח כללי למספר רב של בדיקות וטיפולים שונים. באופן כללי הסיכון לסיבוכים כתוצאה מצנתור הינו נמוך מאוד אך קיים. חשוב לקבל הסבר מפורט מהרופא המצנתר לפני ביצוע הצנתור לגבי מה הסיכונים וסיבוכים אפשריים בפעולה המתוכננת. לאחר ההסבר המטופל ייתבקש לחתום על תופס הסכמה לפעולה.
קרא עודכמה זמן צריך לטפל בתרופות מדללות דם לאחר צנתור התערבותי עם השתלת סטנט?
מאת: פרופ' אלי לב, מנהל יחידת הצנתורים, בי"ח השרון, מרכז רפואי רבין
קרא עודמה קורה אחרי זה? מתי הולכים הביתה? מתי חוזרים לשגרה?
אחרי הפעולה הרופא יסביר למטופל ולמשפחתו מה היו הממצאים ומה התבצע במקרה של צנתור טיפולי. מועד השחרור תלוי בסיבת הצנתור , בנסיבותיו ובתוצאות הצנתור.
קרא עודמסמכי הדרכה למטופלים לאחר צנתור טיפולי, ולאחר אוטם שריר הלב (התקף לב)
מסמכי ההדרכה הללו גובשו כשיתוף פעולה בין החוגים השונים: שיקום הלב, קרדיולוגיה התערבותית וטיפול נמרץ לב.
קרא עוד