Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

לוגו, עמותה לקרדיולוגים בישראל, מחלות לב, קרדיולוג מומחה

מהו אקו לב דרך הוושט?

אקו דרך הוושט (TEE) מתבצע באמצעות החדרת צינור גמיש דרך הפה לוושט ועד החלק העליון של הקיבה. בקצה הצינור מותקן מתמר היוצר גלים על קוליים שבאמצעותם ניתן לקבל הדמיה של חלקי הלב השונים – בחדות ואיכות גבוהות יותר ממה שניתן לקבל מהבדיקה החיצונית דרך בית החזה. בדיקה זו מהווה נתח קטן יחסית (5-10%) מפעילות מעבדות אקו בבתי חולים. קיימת התווייה ל-TEE במקרים בהם לא ניתן לקבל מידע מספיק מבדיקת האקו החיצונית מסיבות שונות, כמו איכות ההדמייה, הסתרה על ידי מסתם תותב, גודל הממצא המבוקש ועוד. חלק מהמכשירים מאפשרים הדמייה תלת-מימדית. בבדיקת ה-TEE משתמשים גם בחלק מניתוחי הלב, וכן בקרדיולוגיה התערבותית – למשל בסגירת פגמים מלידה, דלף סביב מסתמים תותבים, והתערבויות נוספות במחלות לב מבניות.

קרא עוד
לוגו, עמותה לקרדיולוגים בישראל, מחלות לב, קרדיולוג מומחה

מה ניתן לגלות על הלב בבדיקה זו?

מבדיקת TEE ניתן לקבל מידע נרחב על מבנה הלב ומסתמיו, לזהות זיהומים בלב ומסתמיו, לאתר מקור לבבי לתסחיפים מוחיים, מומי לב מלידה, תפקוד מסתמים מלאכותיים ועוד.

קרא עוד
לוגו, עמותה לקרדיולוגים בישראל, מחלות לב, קרדיולוג מומחה

האם נדרשות הכנות לבדיקת אקו דרך הוושט?

נדרשות מספר הכנות ל-TEE: 1) צום של 6 שעות לפחות לפני תחילת הבדיקה. 2) מומלץ להגיע לבדיקה עם מלווה מכיוון שהבדיקה נערכת בטשטוש חלקי ואסור לנהוג לפחות 8 שעות לאחר ביצוע הבדיקה. 3) ניתן לקחת תרופות הנלקחות באופן קבוע בבוקר הבדיקה כרגיל ( רצוי 3 שעות לפני …

האם נדרשות הכנות לבדיקת אקו דרך הוושט? לקריאה »

קרא עוד
לוגו, עמותה לקרדיולוגים בישראל, מחלות לב, קרדיולוג מומחה

כיצד מתבצעת בדיקת אקו דרך הוושט?

הבדיקה מבוצעת על ידי צוות הכולל רופא/ה קרדיולוג/ית המומחה בטכניקה זו, איש צוות נוסף (בדרך כלל – אח/ות), וטכנאי/ת. במקרים מיוחדים (סיווג גבוה של רמת סיכון הרדמתי לפי החברה האמריקאית להרדמה – ASA, וכן לפי שיקול דעת הקרדיולוג), ישולב בצוות מרדימ/ה. בטרם ה …

כיצד מתבצעת בדיקת אקו דרך הוושט? לקריאה »

קרא עוד
לוגו, עמותה לקרדיולוגים בישראל, מחלות לב, קרדיולוג מומחה

מה הסכנות בבדיקת או דרך הוושט?

הסיכון החמור בבדיקה, אם כי נדיר ביותר, הוא דימום או קרע של הוושט, בעיקר אצל חולים עם היצרות של הוושט ו/או הפרעה בבליעה. במקרים אלו ייתכן צורך לתיקון בניתוח. במקרים נדירים עוד יותר עלול סיבוך זה לגרום למוות. אצל חולים עם שיניים לא יציבות או עששת של השיניים עלול להיגרם נזק לשיניים. סיכונים נוספים – אף הם נדירים – פגיעה בבית הבליעה מהחדרת המתמר, וסיבוכי ההרדמה החלקית שניתנה. תיתכן אי נוחות בלוע ובבית הבליעה היכולה לעיתים להתמשך יום-יומיים, וכן בחילה.

קרא עוד
לוגו, עמותה לקרדיולוגים בישראל, מחלות לב, קרדיולוג מומחה

הנחיות בסיום הבדיקה:

1) בסיום הבדיקה תישאר/י הנבדק/ת בהשגחת הצוות למשך פרק זמן שהוגדר במוסד בו בוצעה הבדיקה, ואשר לא יפחת מחצי שעה למאושפזים, שעה למטופלים אמבולטורים שהגיעו עם מלווה, ושעתיים לנבדקים אמבולטורים שהגיעו ללא מלווה. בכל מקרה, שחרור נבדקים אמבולטורים יתבצע רק לא …

הנחיות בסיום הבדיקה: לקריאה »

קרא עוד

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.