Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

השפעת פעילות גופנית על חולי לב

השפעת פעילות גופנית על חולי לב

בחולי לב חשיבות מוגברת ביותר לפעילות גופנית. פעילות גופנית מורידה רמת LDL, מעלה רמתHDL ועוזרת לרדת במשקל. בנוסף לכך פעילות גופנית עוזרת לאיזון סכרת, לאיזון יתר לחץ דם, מקטינה לחצים נפשיים.

חולי לב רבים חושבים שמאחר וכבר פגעה בהם טרשת עורקים שבאה לידי ביטוי בהתקף לב מאוחר מדי להתחיל בפעילות גופנית. זאת טעות נפוצה ומסוכנת ביותר. במחקר שנערך על 772 חולי לב, נמצא שפעילות גופנית בינונית בהשוואה לחוסר פעילות גופנית מקטינה את התמותה הכללית ואת התמותה הלבבית בשיעור של כ- 70% תוך חמש שנים.

(תמונה 18) פעילות גופנית נמרצת ביותר מקטינה תמותה במידה קלה מעבר לזו של פעילות גופנית בינונית. על כן כל חולה לב חייב לעסוק בפעילות גופנית של 30 דקות ליום. פעילות גופנית חשובה בכל גיל גם במבוגרים מעל גיל 70 ואף מעל גיל 80. גם אלה המתחילים בפעילות מעל גיל 80 מאריכים ימים בהשוואה לאלה שאינם עוסקים בפעילות גופנית. על כן ההמלצה לחולי לב ובריאים היא כדלקמן פעילות סדירה רוב ימות השבוע, הפעילות יכולה להיות מתונה כגון הליכה, שחייה, גינון. המאמץ בפעילות גופנית צריך להיות כזה הגורם להזעה ומשך הזמן שהוא צריך להיות לפחות כ- 4 פעמים בשבוע (תמונה 19).

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.