Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

הטיפול בהצרות מיטרלית

הטיפול בהצרות מיטרלית

מאת: דר' אילן קיציס,
קרדיולוג ורופא פנימאי. מומחה למחלות מסתמים וגורמי סיכון

תרופות

מגמתן של התרופות להקל על התסמינים – אך אף תרופה לא תתקן את הבעיה הבסיסית – ההצרות פיזית של המסתם. לכך נדרשות פרוצדורות פולשניות וניתוחים.

תרופות להאטת הדופק

התרופות בשימוש הן מקבוצת חוסמי רצפטורים ביטא (beta adrenergic blockers), חוסמי תעלות הסידן ובעיקר הורפמיל (verapamil) ודילטיאזם (diltiazem), ואם קיים פרפור פרוזדורים כרוני גם דיגוקסין (digoxin).

תרופות משתנות

בעיקר פורוסמיד (furosemide).
"דילול" הדם ע"י ווארפרין(warfarin), חיוני אם קיים פרפור פרוזדורים כרוני. יש קרדיולוגים הנוטים להמליץ על "לדלל" הדם גם אם קצב הלב "סדיר" (לא בפרפור), רק בגלל ממצאים באקו לב המעלים את הסבירות להופעת קרישי דם בתוך העליה השמאלית.

תרופות אנטיאריטמיות

לשמירת קצב הלב – בעיקר למנוע פרפור פרוזדורים. התרופות היעילות ביותר הן אמיודרון (amiodarone), פרופפנון (propafenone), סוטלול (sotalol) ופלקאניד (felcanaid). תרופות אלו ניתנות לעיתים קרובות בשילוב עם חוסמי רצפטורים ביטא או תרופות אחרות להאטת הדופק.

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.