אומגה 3 – מחקר שפורסם בעיתון היוקרתי JAMA בספטמבר 2012
תוסף המזון אומגה 3, נקשר לסגולות רפואיות רבות , לרבות הגנה על הלב ואריכות ימים.
אמנם מנגנון ההגנה אינו ברור , אך הוא נקשר להורדת ערכי שומני הדם (טריגליצרידים), הורדת מידת קרישת הדם, והורדת מקרי תמותה על רקע הפרעות קצב.
יחד עם זאת , הספרות הרפואית אינה אחידה, ובעוד שיש מחקרים התומכים בהשפעתו המיטיבה של התוסף, ישנם מחקרים אחרים שלא הראו השפעה זו.
עבודה שהתפרסמה בחודשים האחרונים באחד העיתונים הרפואיים החשובים, בדקה האם אמונה רווחת זו נתמכת במידע מוצק.
נבדקו כל העבודות האיכותיות שפורסמו ,סה"כ כ70,000 איש (עם ובלי מחלות לב) , בהן ניתן רק למחציתם תוסף המזון (כתרופה או כהעשרה במזון) . המחצית האחרת לא נחשפה לתוסף (לא כתרופה ולא במזון) .
סקירת כל המידע הקיים הראתה, כי נטילת התוסף לא הורידה את התמותה ממחלות לב. כמו כן לנוטלי התוסף , בהשוואה לאלו שלא נטלו, היו אותם שיעורי התקף לב ושבץ מוחי.
מסקנת החוקרים הייתה כי על אף השפעת התוסף על שומני הדם , אין הצדקה לנטילת אומגה -3 באופן גורף בכלל האוכלוסייה, להגנה בפני מחלות לב או מוות , שכן אין כל הוכחה כי נטילת התוסף הינה בעלת השפעה מגינה. ההמלצה הינה אכילת דגי ים 3 פעמים בשבוע כחלק מדיאטה ים- תיכונית, הבריאה ללב. למעשה עבודה זו מעמידה בספק את ההמלצות לנטילת תוסף כתרופה באנשים עם מחלות לב, בהעדר הוכחה חד משמעית להורדת תחלואה או תמותה.