לאחר אוטם
קרדיולוג ורופא פנימאי. מומחה למחלות מסתמים וגורמי סיכון
חשוב מאוד לציין, שרוב רובם של חולי האוטם לא מסתבכים מאוד.
שיקום לב
קיימים הרבה מוסדות לשיקום לב, כאלו המסונפים לבתי החולים, של מוסדות פרטיים ושל הקופות, וכולם טובים מאוד. במכונים אלו הפעילות הגופנית מבוצעת תחת השגחת רופא וופיזיולוג. כמו כן מקבלים הרצאות והסברים בעניין דיאטה ואורח חיים נכון.
חזרה לעבודה
כל המאמצים המושקעים בטיפול באוטם מיועד להחזיר כמה שיותר אנשים למעגל החיים הרגיל. ובכלל זה עבודה. אנשים בגיליים שונים העובדים בסוגי עבודה שונים ולאחר אוטמים בחומרה שונה צריכים הערכה מלאה אצל קרדיולוג לפני חזרתם לעבודה.
לרוב 4-6 שבועות של הימנעות מעבודה מאומצת מספיקים.
עישון
העישון הוא גורם סיכון משמעותי ביותר להתפתחות מחלת לב. הפסקתו חיונית.
כולסטרול
חשוב שהכולסטרול יהיה נמוך לפי ההמלצות המקובלות. התרופות העיליות ביותר להפחתת כולסטרול שייכות לקבוצת הסטטינים. מחקרים רבים בחולי אוטם עם כולסטרול גבוה שטופלו בסטטינים לקו בהרבה פחות (30-40%), מאורעות כליליים חוזרים לעומת חולים שלא טופלו בתרופות אלו. תרופות אלו עוזרות מאוד גם לחולים עם רמה לא מאוד גבוהה של LDL. מטרת הטיפול היא כולסטרול "רע" (LDL), נמוך מ – 100 מ"ג%. לאחרונה מצטברים דיווחים על כך שרמות LDL נמוכות מאוד (בסביבות 70 מ"ג%), אף יעילות יותר למניעה שניונית.
מעקב אצל הקרדיולוג הקהילתי
הלצתנו היא להתמיד ולהיות במעקב קבוע אצל קרדיולוג לצמיתות. אפילו שנים לאחר אוטם "קטן" רצוי מאוד להמשיך לבקר את הקרדיולוג הקהילתי לפחות פעם או פעמיים בשנה.