Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טיפולים לשליטה בקצב ומקצב פעימות הלב שלכם

טיפולים לשליטה בקצב ומקצב פעימות הלב שלכם

שליטה על מהירות הלב (Heart rate)

פרפור פרוזדורים יכול לגרום לליבכם לפעום מהר מדי או לאט מדי. קיימים מספר טיפולים לשליטה על מהירות הלב אותם יכול הרופא לרשום עבורכם על מנת להאט את מהירות הלב ולשמור אותו במהירות בטוחה יותר של 80 פעימות לדקה בזמן מנוחה.

ייתכן שתצטרכו לנסות מספר טיפולים תרופתיים לפני שיימצא הטיפול המתאים ביותר עבורכם. כדי שהרופא יוכל לעקוב אחר תגובתכם לתרופה, תתבקשו לבצע מעקב רפואי ולהגיע למספר ביקורים במרפאה. אם התרופה שקיבלתם גורמת לכם להרגיש לא טוב, עליכם לפנות לרופא מיד.

  • חוסמי בטא (חוסם-β) מתאימים במיוחד עבור מטופלים פעילים גופנית, בעלי כושר גופני טוב יותר. חוסמי בטא כוללים ביסופרולול (Bisoprolol), מטופרולול (Metoprolol), אטנולול (Atenolol). תרופות אלה לא ניתנות בדרך כלל לחולים במחלות ריאה חסימתיות.
  • תרופות חוסמות תעלות-סידן כמו ורפמיל (Verapamil) ודילטיאזם (Diltazem) גם כן מאטות את הדופק. הן אינן מתאימות לחולים בעלי אי ספיקת לב.
  • לעיתים משתמשים בתרופות אחרות לשליטה בקצב הלב, כמו דיגוקסין, הניתנת לפעמים בשילוב עם חוסמי בטא.

יש לשוחח עם הרופא על מחלות קיימות או טיפול תרופתי אחר שאתם נוטלים, על מנת לקבוע אם הטיפולים מפריעים אחד לשני או אם עשויות להיות תגובות בין-תרופתיות. אם יש לכם תופעות לוואי יש לדווח לרופא מיד.

שליטה על מקצב פעימות הלב (Heart rhythm) – החזרת קצב הלב לקצב תקין (קצב סינוס) ושמירה עליו

היפוך קצב לב מומלץ לאנשים שממשיכים להיות סימפטומטיים למרות טיפול תרופתי להאטת קצב פרפור הלב. הרופא שלכם ישוחח עמכם מהו הטיפול המתאים לכם ביותר.

  • היפוך באמצעות תרופות – תרופות נגד הפרעת קצב (אנטי-אריתמיות) עשויות להחזיר את מקצב הלב למקצב סדיר. הרופא יחליט איזו תרופה מתאימה לכם ביותר על סמך מחלות הרקע שלכם ופרופיל תופעות הלוואי של התרופה.
  • היפוך חשמלי – לרוב יעיל יותר מהיפוך תרופתי להחזרת קצב הלב לקצב סינוס. הטיפול הוא פשוט ויעיל וניתן באמצעות אלקטרודות הממוקמות על החזה לאחר קבלת זריקת טשטוש או הרדמה כללית. ניתן לשלב גם טיפול בתרופות אנטי-אריתמטיות בכדי לשמור על המקצב הרגיל של הלב.

הטיפול בתרופות נוגדות קרישה למניעת שבץ מוחי אינו מחליף את הטיפול לשליטה על מקצב הלב וברוב המקרים ניתן יחד עם תרופות אלה.

טיפולים כירורגיים

במקרים בהם תרופות לשליטה בקצב ובמקצב הלב אינן יעילות, הרופא עשוי להמליץ על טיפול באמצעות צנתור וצריבה על ידי קטטר. בטכניקות אלו צורבים את המוקדים החשמליים שגורמים להופעת פרפור פרוזדורים.

  • אבלציה בעזרת צנתר – צריבה ממוקדת באמצעות קטטר המוחדר דרך הוריד הפמורלי במפשעה. הקטטר מובל אל תוך הלב ובאמצעותו צורבים מוקדים חשמליים הגורמים לפרפור פרוזדורים.
  • "ניתוח מבוכים" (Maze) – שיטה ניתוחית לטיפול בפרפור פרוזדורים, בה חותכים אזורים שונים בעליות הלב על מנת למנוע מעבר של אותות חשמליים שעשויים לגרום לפרפור. כיום ניתוח זה מתבצע בעיקר כאשר החולה מיועד לניתוח נוסף כגון ניתוח החלפת מסתם או ניתוח מעקפים.
  • נתוח מבוכים קצר (Mini Maze) – אבלציה (צריבה) הנעשית בשיטה פולשנית זעירה (minimally-invasive) שאינה מצריכה פתיחה של בית החזה ולכן משך ההחלמה קצר יותר. זוהי שיטה פחות פולשנית מניתוח המבוכים, אך יותר פולשנית מהליך האבלציה בעזרת צנתר.

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.