Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

איך בודקים אם זה "סתם" כאב או אנגינה פקטוריס אמיתית ?

איך בודקים אם זה "סתם" כאב או אנגינה פקטוריס אמיתית ?

מאת: דר' אילן קיציס,
קרדיולוג ורופא פנימאי. מומחה למחלות מסתמים וגורמי סיכון

בבית החזה מצויים איברים רבים שיכולים לגרום לכאב דומה לכאב שמקורו בלב. הושט, הצלעות, הסחוסים, קרומי הראות והלב ואפילו העור יכולים לייצר מיחושים שלא פעם קשה להבדילם מאנגינה פקטוריס. יתרה מכך, לרוב, אנגינה פקטוריס, בהגדרתה, לא מלווה בממצאים אובייקטיביים כדוגמת שינויים בתרשים האק"ג או ממצאים כלשהם בהאזנה ללב או בבדיקות דם. על כן האבחנה צריכה להיעשות ע"י תחקור החולה ואינטרפרטציה של תלונותיו.

לאחר תחקור ותשאול החולה, אם עדיין נשאר ספק, השלב הבא לצורך קביעת האבחנה מבוסס על בדיקות עזר שמגמתן "לגלות" אם קיימים ממצאים אובייקטיבים. אלו בדיקות המאמצות את הלב, מעלות את תצרוכת החמצן, ובודקות בו זמנית את תרשים האק"ג ואת זרימת הדם לשריר הלב.
הבדיקות הניתנות לביצוע לגילוי הצרויות בעורקי הלב הן: בדיקת מאמץ (ארגומטריה), מיפוי לב במאמץ או עם דיפירידמול בשיטת ספקט (thallium SPECT), אקו לב במאמץ או עם דובוטמין. ולאחרונה הוכנסה לשימוש בדיקת CT של עורקי הלב (צנתור וירטואלי). בבדיקה זו "מסתכלים" על החלל הפנימי של עורקי הלב.

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.