Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

צנתור טיפולי

צנתור טיפולי
מאת: ,
מנהל האתר

במקרים בהם מצביעים ממצאי הצינתור האבחנתי על צינתור טיפולי כאופצית הטיפול העדיפה, ממשיכים ברוב המיקרים בפרוצדורה והצנתור האבחנתי הפך לצנתור טיפולי . במקרים אלו החולה כמעט שאינו מבחין בהבדל משמעותי ב"חווית" הצינתור. הרופא מחליף את הצנתרים האבחנתיים בצנתרים טיפוליים ומעביר דרכם תיל גמיש ודקיק (0.3 מ"מ) מעבר להיצרות. על פני תיל זה מובלים צנתרים יעודיים (בקוטר של פחות מ-1 מ"מ), שעליהם נמצא כלי טיפולי (בד"כ בלון ו/או סטנט) אל איזור ההיצרות. בשלב זה מתחילה פתיחת החסימה המתבצעת במרבית המקרים באמצעות ניפוח בלון בתוך העורק (בממוצע בקוטר של כ-3 מ"מ ובלחצים של כ-8 אטמוספרות) . בכ-95% אחוזים מהמקרים, מושתל באזור החסום קפיץ מתכתי שנועד לשמור על עורק פתוח. הקפיץ המתכתי מוכר בשם "תומכון" או "סטנט".

כיום מציע השוק כמה סוגים של סטנטים כשלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. השיקול הכללי וההחלטה באיזה סטנט מומלץ להשתמש מתקבלת על ידי קרדיולוג המצנטר בהתאם למצבו של החולה. שיקול זה מורכב מאלמנטים שונים כמו מאפייני החולה (רקע, מצבים רפואיים אחרים ועוד), מצבו הנוכחי של החולה, ומאפייני העורק המטופל (קוטר העורק, אופי ההיצרות ועוד).

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.