Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מזון מהיר

מזון מהיר

קצת היסטוריה…

  • לפני שהיו טלוויזיות, משחקי וידאו ומכונית אנשים אכלו את כל ארוחותיהם בבית או לפעמים בבית של משפחה אחרת.
  • כל האוכל היה מוכן בבית ולעיתים קרובות היו האנשים מגדלים את הירקות בגינת ביתם. הבשר היה נקנה אצל הקצב, פירות וירקות אצל הירקן ודגים אצל הדייג. לחם היה נקנה במאפייה או שהוכן בבית.
  • ברוב המשפחות, אכילה במלון או במסעדה התרחשה לעיתים רחוקות, למעט באירועים מיוחדים.
  • כשמכוניות הפכו לפופולריות וזולות מספיק לרכישה על ידי רוב המשפחות, אנשים התחילו לצאת יותר ולנסוע נסיעות ארוכות למסעדות המגישות המבורגר, דגים ועוד.
  • הרבה מסעדות נפתחו בצד הדרך ואפשרו לאנשים לרכוש מזון בדרכם לעבודה. מקומות אלה הגישו מאכלים זולים אשר אפשרו למרבית המשפחה לאכול בחוץ.
  • בסוף 1940 מסעדות "דרייב אין" הפכו לפופולאריות באמריקה עבור אנשים שרצו לעצור, לאכול במכונית ולהמשיך במהירות בדרכם. אך לעיתים השירות לא היה כה מהיר, כיוון שהמאכלים עדיין בושלו והוגשו באותה צורה כפי שהיה במסעדות הרגילות. בנוסף, אכילה במכונית הייתה מסורבלת ומלכלכת, והאוכל היה לעיתים חם מדי או קר מדי.
  • מסעדת "אוכל מהיר" הראשונה נפתחה על ידי מקדונלדס בארה"ב.

מהי מסעדת מזון מהיר ?

הרעיון מאחורי מסעדת מזון מהיר הוא ליצור פס ייצור של עובדים, כאשר כל
אחד עושה חלק קטן מהעבודה, ולא טבח אחד העושה את כל העבודה.

לדוגמא:

  • אדם אחד בעמדת הגריל עושה את כל הצלייה.
  • מקום אחד ובו כל הסלטים והרטבים מסודרים בקערות.
  • אדם אחד אחראי על טיגון הצ'יפס.
  • מקום אחד שניתן לקבל בו מילקשייק, משקאות קלים, קפה או תה.
  • מכונת גלידה.
  • דלפק ובו הלקוח מזמין אוכל וממתין לקבלו.
  • כל הארוחה מגיעה אל הלקוח באריזות חד פעמיות.
  • אנשי הניקיון מסתובבים כל הזמן לוודא שהמקום נקי.

כל אחד מבצע את העבודה היחידה אותה קיבל, ובגלל שאין מגוון עצום של מזון, הארוחות מוכנות ומוגשות מהר.

ייצור המוני

המזון שנמכר ברשתות של מסעדות המזון המהיר נעשה במפעלים, ונוצר באותו גודל, צורה, טעם וצבע.

  • טעמים טבעיים ומלאכותיים מוספים למזון כדי שיהיה טעים ויראה מזמין.
  • המזון המוכן מוקפא במפעל.
  • הוא מופץ למסעדות ומאוחסן במקררים גדולים.
  • כל מסעדה ברשת מבצעת את אותן הוראות ההכנה של המזון.
  • המזון מוצג באותה צורה בכל אחת ממסעדות הרשת.
  • בכל מסעדות הרשת, המזון יראה אותו הדבר, וטעמו יהיה זהה.

כדאי לדעת

לעיתים קרובות ייצור המוני של מוצרי מזון שונה מהאוכל שאנו מכינים בבית.

  • כמות הסיבים התזונתיים במזון מהיר, לעיתים קרובות נמוכה.
  • כמות השומן במזון מהיר הינה גבוהה, במיוחד שומן טראנס (שטעמו טעים אך אינו טוב עבורכם כמו שמנים ושומנים אחרים).
  • כמות הקלוריות במזון בייצור המוני הינה גבוהה.
  • המזון בייצור המוני מכיל כמות גדולה של סוכר ומלח.
  • המזון המהיר קל להכנה ובדרך כלל טעמו טוב.
  • המזון המהיר מיוצר במפעלים ומוקפא, כדי שנוכל להפשיר אותו או לבשל אותו בזמן קצר בבית. ניתן לקנותו במרכולים.
  • חלק מהמזון המהיר מגיע בקופסאות שימורים.
  • מזון זה נקרא בדרך כלל מזון מעובד, העובר תהליך המאריך את חיי המדף של המוצר.
  • חשוב לבדוק את רכיבי המזון הרשומים על האריזה כדי לדעת מה בעצם אנו אוכלים.

מה אומרים הרופאים?

  • מספרם של הילדים הסובלים מהשמנת יתר נמצא בקו עלייה.
  • המזון המהיר האהוב על הילדים, מכיל הרבה סוכרים, שומנים ומלח, ולכן הוא אינו טוב לתזונה מאוזנת.
  • לאחרונה, הרבה מסעדות מזון מהיר משנות את התפריטים שלהן, כדי להוסיף יותר פירות וירקות, ולהפחית את כמות השומנים והסוכר.
  • שימרו על עצמכם ותדאגו לדיאטה מאוזנת ולפעילות גופנית כל יום, כדי לדאוג לגופכם ולשמור על בריאותכם.
  • ילדים רבים סובלים מאלרגיות למזונות מסוימים. חשוב לבדוק את המרכיבים במזון המעובד, כדי לוודא שאתם אוכלים מזון המתאים לכם ובריא עבורכם.

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.