Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

בדיקות ואבחון – אי ספיקה אאורטלית

בדיקות ואבחון – אי ספיקה אאורטלית

ההיסטוריה הרפואית ובדיקה גופנית הכולל האזנה ללב עם סטטוסקופ) אי ספיקה אאורטלית בדרך כלל מייצרת רשרוש בלב.(
אק"ג : יכול לתת רמזים בלבד אך אינו אבחנתי
צילום חזה: מאפשר לקבוע אם הלב מוגדל וגם מהו המצב של הריאות
אקו לב: אולטרסאונד של הלב המאפשר הערכה לא פולשנית מדוייקת של חומרת הדלף המסתמי ושל גודל ותפקוד של החדר שמאלי. אקו לב הינה הבדיקה העיקרית לצורך אבחנה ומעקב לאחר חולים עם אי ספיקה אאורטלית.
בדיקות מאמץ: סוגים שונים של בדיקות מאמץ יכולים לעזור למדוד סבילות למאמץ ולבדוק את תגובת הלב למאמץ.
הדמיה בתהודה מגנטית לב (MRI): לעיתים רחוקות יש צורך לבדיקה לא פולשנית זו המייצרת תמונות מפורטות של הלב, כולל את שורש אב העורקים.
· צנתור לב. כאשר בדיקות לא פולשנית אינן חד משמעיות, טכניקה פולשנית זו מספקת תמונה מפורטת יותר של הלב. זה כרוך השחלה צינור דק (צנתר) דרך כלי דם בזרוע או במפשעה לעורק בלב והזרקת חומר ניגוד כדי להפוך את העורק גלוי לרנטגן.

בדיקות אלה מסייעות לרופאים לאבחן את אי ספיקה אאורטלית , לקבוע את חומרת הבעיה, ולהחליט אם המסתם האאורטלי זקוק לתיקון או החלפה.

הצהרה

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לרופאים/ות בעלי רישיון לעסוק ברפואה בישראל ו/או בעלי רישיון לעסוק ברוקחות ו/או אדם הנמנה על צוות רפואי או מחקר ביו-רפואי.

המידע והתכנים המופיעים באתר ניתנים "כמות שהם" (AS IS) וללא אחריות מכל סוג שהוא. התכנים באתר אינם מהווים עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. כל שימוש באתר או הסתמכות על תכניו תעשה, איפוא, על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.