במה צינתור לב מטפל?
לטפל במחלה בעורקים הכליליים. מחלה בעורקיים הכליליים יכולה לבוא לידי ביטוי בתסמינים שונים כגון כאבים בבית החזה, קוצר נשימה, ירידה תפקודית, ירידה בתקופת הלב, וכ"ו.
לאחר השלב הראשון האבחנתי של הצנתור מסתיים והאבחנה של מחלה כלילית אומתה נשאלת השאלה האם ישנה התוויה לטפל. התשובה לשאלה זו מורכבת ממספר מרכיבים ולוקחת בחשבון את התסמינים של המטופל, את חומרת המחלה, את ההשלכות לטווח ארוך של אותה מחלה או במילים האחרות את המשמעות הפרוגנוסטית של המחלה, ואת היכולת הטכנית לתת מענה למצב זה. לאחר צנתור אבחנתי עקרונית יש להחליט אם הממצאים בצנתור מצריכים טיפול התערבותי – ע"י צנתור טיפולי או ניתוח מעקפים, או לחליפין מומלץ לטפל שמרנית בתרופות בלבד. אם נקבע הצורך בטיפול התערבותי על הרופא לבחור את שיטת הטיפול המומלצת ביותר עבור כל מטופל. במצבים מסויימים הטיפול הבחירה יהיה ניתוח מעקפים בשל מורכבות הממצאים שהתגלו בצנתור האיבחוני ועד כמה מפושטת המחלה בעורקים הכליליים. במצבים אחרים ניתן לטפל במחלה בשיטה צנתורית ע"י פתיחת והרחבת ההיצרויות / סתימות ע"י בלונים וסטנטים. לעיתים קרובות הרופא המצנתר מתייעץ במהלך הצנתור או מייד לאחר מכן עם רופא מנתח לב חזה, עם רופא הקרדיולוג המטפל של המטופל ועם המטופל עצמו ויחד ולאחר דיון יחליטו מה תהיה ההמלצה הטיפולית המועדפת.
במידה והוחלט על טיפול באמצעות צנתור, הרופא המצנתר משתמש בציוד מיוחד וטכניקות שונות על מנת לעבור את ה"סתימות" או ההיצרויות של טרשת עורקים אשר חוסמים / מיצרים את כלי הדם ובאמצעות בלונים מיוחדים ותומכנים ניתן ברוב המקרים לחדש את הזרימה לעורק ודרכו לשריר הלב (תמונה מספר שתיים).