Home Page › פורומים › פורום קרדיולוגיה כללי › כמה שאלות על מדללי דם
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
-
אברהם
אורחהגיל שלי: 66. ללא מחלות רקע, חוץ מהסיפור עם ההתקף לב
אחרי התקף לב וצנטור נתנו לי בבית חולים הפיאנד ואספירין, אחרי 10 ימים בעקבות תלונה מצאו לי קריש דם והחליפו לי את התרופות ובמקום 2 אלו נתנו לי פלוויקס וקומודין והייתי זקוק כל 3 ימים לעשות בדיקת INR. אחר כך הקרדיולוג עשה לי בדיקה אקו לב ומצא שאין זכר לקריש דם, ואחרי שבועיים עשיתי עוד בדיקה ושוב לא היה זכר לקריש דם, והחל מאמצע שבוע שעבר במקום קומודין אני לוקח את התרופה אליקוויס 5 מג פעמיים ביום יחד עם פלוויקס 75 מג פעם ביום. ה INR שלשום היה 2.5.
השאלות שלי:
1. האם כדאי לי לעשות בדיקת INR לפחות פעם אחת לראות שה INR חזר למצבו הרגיל?
2. כאשר הייתי עושה את בדיקות INR הייתי יודע שאני לא לוקח יותר מדי דילול דם, אחך עכשיו אפשר להיות בטוח בזה ללא בדיקות INR?
3. האם יש סוגי אוכל שגם הם עושים דילול דם ולכן צריך להיזהר מהם שלא יהיה יותר מדי (או הפוך, להיעזר בהם) ?
4. האם מותר לי לעשות קידוש והבדלה על יין? מדובר על יין קל 5% אלקוהול, 125 גרם לערך. יין קל הוא מתוק ויש לי טרום סכרת אבל לא סכרת.
תודה מראש.
-
פרופ, חסין יהונתן
מנחהשלום לאברהם.
בתשובה לשאלותיך – האליקויסט נוגד קרישה המעכב אחד החלבונים שבשרשרת קרישת הדם (קרוי Xa). אין לו השפעה על ה INR כמו הקומדין כך שרמת ה INR חוזרת למצב הבסיסי עם החלפת הטיפול. התגובה לאליקויסט היא די יציבה כאשר המנה הטיפולית אחידה (5 מ"ג פעמיים ביום לרוב האוכלוסיה ו 2.5 מ"ג פעמיים ביום למבוגרים שבינינו או בנוכחות אי ספיקה בינונית של הכליות ו/או הכבד). אין לכן מקום לטיטרציה אינדיבידואלית של התרופה.
בניגוד לקומדין שפעילותו מושפעת מאד מתזונה (באשר לצריכת ויטמין K) הפעילות של אליקויסט פחות מושפעת מהתזונה. נכון שצריכה יתירה של מזונות המשפיעים על קרישת הדם (נזכיר למשל שום, ויטמין E אומגה 3) יכולה לתרום לנטיה לדמם.
אין קושי בשימוש ביין.
בברכה
פרופ' י.חסין
-
-
מאתתגובות