Home Page › פורומים › פורום קרדיולוגיה כללי › בעיות אחרי קורונה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
-
דור
אורחשלום וברכה
אני בן 37.עד לפני הקורונה היתי בלי בעיות בריאות למעט השמנה קלה ואסטמה מאוזנת על ידי תרופות .לפני כמעט שנה חליתי בקורונה ואושפזתי , טופלתי על ידי HFNC ולא נזקקתי להנשמה פולשנית ושוחררתי .מאז יש לי קוצר נשימה במאמץ קל עם ירידת סיטורציה במאמצים .בתפקודי ריאות יש הפרעה רסטריקטיבית בנונית והפרעה קלה בדיפוזיה .במבחן מאמץ לב ריאה סוכם שהסף האנאירובי ו VO2/HR התקינים תומכים במסקנה שהתפקוד הקרדיוווסקולרי שמור אבל יש ST depression II III AVF .הלכתי לקרדיולוג שרצה לשלוח אותי לצינתור.אני מאוד לא רוצה צינתור .השאלה אם יש סיכוי שקרדיולוג אחר יוותר על צינתור אבחנתי וישלח אותי במקום זה למיפוי לב כדי לשלול איסכמיה .האם בקשר למצב אחרי קוביד יש עדיפות דווקא לצינתור
תודה רבה -
פרופ' חסין יהונתן
מנחהשלום לדור
ראשית נזכיר כי פגיעה של הקורונה בלב יכולה להתבטא בפגיעה ישירה בשרירי עקב דלקת (מיוקרדיטיס) או פגיעה בעורקים ובמיוחד בעורקים הקטנים אבל גם בעורקים הכליליים הגדולים (האפיקרדיאליים).
לפי התיאור שלך ברור כי הקורונה פגעה בריאות. יש מקום לבדיקה האם קיימת גם פגיעה בלב ומה מהותה. כידוע צנתור יכול לאתר רק פגיעה בעורקים הכליליים האפיקרדיאליים.
לפני ביצוע הצנתור יש מקום להשלים את ההערכה הבלתי פולשנית למשל על ידי ביצוע בדיקת אקו במנוחה ובמאמץ (הערכה פיזיולוגית) . MRI של הלב (הערכה של הנזק המיוקרדיאלי אם קיים וכן אפשרות של מיוקרדיטיס פעילה. את מצב העורקים האפיקרדיאליים אפשר להעריך בצורה בלתי פולשנית על ידי ביצוע CT קרדיאלי.
יש מקום לחזור אל הקרדיולוג, להביע בפניו את הסתייגותך מצנתור ובקשה להשלים בירור בצורה בלתי פולשנית.
בברכה
פרופ' י.חסין
-
-
מאתתגובות